Gränsdragning är kärlek

Att sätta gränser, att dra en linje och säga ”här passerar du inte”, är en kärlekshandling. De tio Guds bud är Guds sätt att visa vilka linjer vi inte ska träda över och på så sätt visar Han kärlek. Utan dem visste vi inte vad som var rätt eller fel.

Nej, jag hade inte tänkt börja den uttjatade diskussionen om ateister är moraliska eller om bara troende kristna är det. Hint: Jag tror på en absolut moral, given av Gud, men det hindrar inte icketroende från att emellanåt göra rätt. Och kristna är felbara, precis som icketroende.

Men ändå. Ibland behövs lagar, regler, tillsägelser och linjer i sanden. Jag hade nog högre hopp om den här bloggen och Facebooksidan som hör till än vad som var befogat. Jag har varit motvillig till att begränsa rätten att kommentera. Jag har så vänligt jag kan, bemött ateist efter ateist som säger att Gud inte finns och kristna är korkade.

90 procent av all återkoppling handlar om detta. Det är de 10 procenten av kristna och andra vänliga själar som skickar mig uppmuntringar på Messenger och dylikt som jag byggs upp av.

Men gränsen har passerats.

En ateist har postat samma typ av meme, varje vecka sedan starten: Gud finns inte och kristna är korkade. Jag har försökt samtala med hen men bara fått i respons att ”dig kan man inte diskutera med”. Gränsen passerades när hen postade ett meme som påstod att kristna är onda. Jag raderade kommentaren. Hen postade samma bild igen.

Detta, plus kommentarer på bloggen, som jag inte godkänt för publicering, fick mig att fatta ett beslut.

Från och med nu kommer jag att granska alla inlägg på Facebooksidan innan de publiceras.

Och jag kommer vara restriktiv på bloggen.

Det här är en kristen blogg.

Gränsdragning är kärlek.

Guds frid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *